321. A projectile can have the same range $$'R\,'$$ for two angles of projection. If $$'{T_1}'$$  and $$'{T_2}'$$  to be time of flights in the two cases, then the product of the two time of flights is directly proportional to.

A $$R$$
B $$\frac{1}{R}$$
C $$\frac{1}{{{R^2}}}$$
D $${R^2}$$
Answer :   $$R$$
Discuss Question

322. Find the torque of a force $$F = - 3\hat i + \hat j + 5\hat k$$     acting at the point $$r = 7\hat i + 3\hat j + \hat k.$$

A $$ - 21\hat i + 3\hat j + 5\hat k$$
B $$ - 14\hat i + 3\hat j - 16\hat k$$
C $$4\hat i + 4\hat j + 6\hat k$$
D $$14\hat i - 38\hat j + 16\hat k$$
Answer :   $$14\hat i - 38\hat j + 16\hat k$$
Discuss Question

323. A bullet is fired with a speed of $$1500\,m/s$$   in order to hit a target $$100\,m$$  away. If $$g = 10\,m/{s^2}.$$   The gun should be aimed

A $$15\,cm$$  above the target
B $$10\,cm$$  above the target
C $$2.2\,cm$$  above the target
D directly towards the target
Answer :   $$2.2\,cm$$  above the target
Discuss Question

324. A body is thrown upwords. If air resistance causing deceleration of $$5\,m/{s^2},$$  then ratio of time of ascent to time of descent is [take $$g = 10\,m/{s^2}$$  ]

A $$\sqrt {\frac{1}{2}} $$
B $$\sqrt {\frac{1}{{2.5}}} $$
C $$\sqrt {\frac{1}{3}} $$
D $$\sqrt {\frac{1}{5}} $$
Answer :   $$\sqrt {\frac{1}{3}} $$
Discuss Question

325. A body starts from rest and travels $$'s'$$ $$m$$ in $${2^{nd}}$$  second, then acceleration is

A $$\left( {2s} \right)m/{s^2}$$
B $$\left( {3s} \right)m/{s^2}$$
C $$\left( {\frac{2}{3}s} \right)m/{s^2}$$
D $$\left( {\frac{3}{2}s} \right)m/{s^2}$$
Answer :   $$\left( {\frac{2}{3}s} \right)m/{s^2}$$
Discuss Question

326. A stone is thrown vertically upwards. When stone is at a height half of its maximum height, its speed is $$10\,m/s,$$  then the maximum height attained by the stone is $$\left( {g = 10\,m/{s^2}} \right)$$

A $$8\,m$$
B $$10\,m$$
C $$15\,m$$
D $$20\,m$$
Answer :   $$10\,m$$
Discuss Question

327. A ball is dropped from a high rise platform at $$t = 0$$  starting from rest. After $$6$$ seconds another ball is thrown downwards from the same platform with a speed $$v.$$ The two balls meet at $$t = 18\,s.$$   What is the value of $$v$$? (take $$g = 10\,m/{s^2}$$   )

A $$75\,m/s$$
B $$55\,m/s$$
C $$40\,m/s$$
D $$60\,m/s$$
Answer :   $$75\,m/s$$
Discuss Question

328. If $${V_1}$$ is velocity of a body projected from the point $$A$$ and $${V_2}$$ is the velocity of a body projected from point $$B$$ which is vertically below the highest point $$C.$$ if both the bodies collide, then
Kinematics mcq question image

A $${V_1} = \frac{1}{2}{V_2}$$
B $${V_2} = \frac{1}{2}{V_1}$$
C $${V_1} = {V_2}$$
D Two bodies can't collide.
Answer :   $${V_2} = \frac{1}{2}{V_1}$$
Discuss Question


Practice More MCQ Question on Physics Section