111. In a triangle, If $${r_1} = 2{r_2} = 3{r_3},\,$$   then $$\frac{a}{b} + \frac{b}{c} + \frac{c}{a}$$   is equal to

A $$\frac{{75}}{{60}}$$
B $$\frac{{155}}{{60}}$$
C $$\frac{{176}}{{60}}$$
D $$\frac{{191}}{{60}}$$
Answer :   $$\frac{{191}}{{60}}$$
Discuss Question

112. In a $$\vartriangle ABC,\angle A > \angle B.$$    If $$\sin A$$  and $$\sin B$$  satisfy the equation $$3\sin x - 4{\sin ^3}x - k = 0,0 < k < 1,$$       then $$\angle C$$ is

A $$\frac{\pi }{3}$$
B $$\frac{\pi }{2}$$
C $$\frac{2\pi }{3}$$
D $$\frac{5\pi }{6}$$
Answer :   $$\frac{2\pi }{3}$$
Discuss Question

113. If in a $$\vartriangle ABC,{\sin ^3}A + {\sin ^3}B + {\sin ^3}C = 3\sin A \cdot \sin B \cdot \sin C,$$           then the value of the determinant \[\left| {\begin{array}{*{20}{c}} a&b&c \\ b&c&a \\ c&a&b \end{array}} \right|\]   is

A $$0$$
B $${\left( {a + b + c} \right)^3}$$
C $$\left( {a + b + c} \right)\left( {ab + bc + ca} \right)$$
D None of these
Answer :   $$0$$
Discuss Question

114. In a triangle $$ABC,c = 2,A = {45^ \circ },a = 2\sqrt 2 ,$$       than what is $$C$$ equal to ?

A $${30^ \circ }$$
B $${15^ \circ }$$
C $${45^ \circ }$$
D None of these
Answer :   $${30^ \circ }$$
Discuss Question

115. In a $$\Delta \,ABC,\frac{{\sin A}}{{\sin C}} = \frac{{\sin \left( {A - B} \right)}}{{\sin \left( {B - C} \right)}},\,$$      then $${a^2},{b^2},{c^2}$$  are such that

A $$b^2 = ac$$
B $${b^2} = \frac{{{a^2}{c^2}}}{{{a^2} + {c^2}}}$$
C they are in A.P.
D $$b^2 = a^2 + c^2$$
Answer :   they are in A.P.
Discuss Question

116. In a $$\vartriangle ABC,a = 5,b = 4$$     and $$\tan \frac{C}{2} = \sqrt {\frac{7}{9}} .$$   The side $$c$$ is

A 6
B 3
C 2
D None of these
Answer :   6
Discuss Question

117. The equation $$a{x^2} + bx + c = 0,$$    where $$a, b, c$$  are the sides of a $$\vartriangle ABC,$$  and the equation $${x^2} + \sqrt 2 x + 1 = 0$$    have a common root. The measure of $$\angle C$$ is

A $${90^ \circ }$$
B $${45^ \circ }$$
C $${60^ \circ }$$
D None of these
Answer :   $${45^ \circ }$$
Discuss Question

118. A tower subtends an angle $$\alpha $$ at a point $$A$$ in the plane of its base and the angle of depression of the foot of the tower at a point $$l$$ meters just above $$A$$ is $$\beta .$$ The height of the tower is

A $$l\tan \beta \cot \alpha $$
B $$l\tan \alpha \cot \beta $$
C $$l\tan \alpha \tan \beta $$
D $$l\cot \alpha \cot \beta $$
Answer :   $$l\tan \alpha \cot \beta $$
Discuss Question

119. If the angles of triangle are in the ratio 4 : 1 : 1, then the ratio of the longest side to the perimeter is

A $$\sqrt 3 : \left( {2 + \sqrt 3 } \right)$$
B 1 : 6
C $$1:2 + \sqrt 3 $$
D 2 : 3
Answer :   $$\sqrt 3 : \left( {2 + \sqrt 3 } \right)$$
Discuss Question

120. One angle of an isosceles $$\Delta $$ is 120° and radius of its incircle $$ = \sqrt 3 .$$  Then the area of the triangle in sq. units is

A $$7 + 12\sqrt 3 $$
B $$12 - 7\sqrt 3 $$
C $$12 + 7\sqrt 3 $$
D $$4\pi $$
Answer :   $$12 + 7\sqrt 3 $$
Discuss Question


Practice More MCQ Question on Maths Section