211. The chance of one event happeing is the square of the chance of a second event, but the odds against the first are the cube of the odds against the second. The chance of the first event is :

A $$\frac{1}{3}$$
B $$\frac{1}{9}$$
C $$\frac{2}{3}$$
D $$\frac{4}{9}$$
Answer :   $$\frac{1}{9}$$
Discuss Question

212. Three letters are written to three different persons and addresses on the three envelopes are also written. Without looking in the addresses, the letters are kept in these envelopes. The probability that all the letters are not placed into their right envelopes is :

A $$\frac{1}{2}$$
B $$\frac{1}{3}$$
C $$\frac{1}{6}$$
D $$\frac{5}{6}$$
Answer :   $$\frac{1}{3}$$
Discuss Question

213. If one ball is drawn at random from each of the three boxes containing $$3$$ white and $$1$$ black, $$2$$ white and $$2$$ black, $$1$$ white and $$3$$ black balls then the probability that $$2$$ white and $$1$$ black balls will be drawn is :

A $$\frac{{13}}{{32}}$$
B $$\frac{1}{4}$$
C $$\frac{1}{{32}}$$
D $$\frac{1}{{16}}$$
Answer :   $$\frac{{13}}{{32}}$$
Discuss Question

214. A dice is tossed 5 times. Getting an odd number is considered a success. Then the variance of distribution of success is

A $$\frac{8}{3}$$
B $$\frac{3}{8}$$
C $$\frac{4}{5}$$
D $$\frac{5}{4}$$
Answer :   $$\frac{5}{4}$$
Discuss Question

215. A complete cycle of a traffic light takes $$60$$  seconds. During each cycle the light is green for $$25$$  seconds, yellow for $$5$$ seconds and red for $$30$$  seconds. At a randomly chosen time, the probability that the light will not be green is :

A $$\frac{1}{3}$$
B $$\frac{1}{4}$$
C $$\frac{4}{3}$$
D $$\frac{7}{{12}}$$
Answer :   $$\frac{7}{{12}}$$
Discuss Question

216. Seven people seat themselves indiscriminately at round table. The probability that two distinguished persons will be next to each other is :

A $$\frac{1}{3}$$
B $$\frac{1}{2}$$
C $$\frac{1}{4}$$
D $$\frac{2}{3}$$
Answer :   $$\frac{1}{3}$$
Discuss Question

217. Two events $$A$$ and $$B$$ have probabilities 0.25 and 0.50 respectively. The probability that both $$A$$ and $$B$$ occur simultaneously is 0.14. Then the probability that neither $$A$$ nor $$B$$ occurs is

A 0.39
B 0.25
C 0.11
D none of these
Answer :   0.39
Discuss Question

218. A pair of fair dice is thrown independently three times. The probability of getting a score of exactly $$9$$ twice is :

A $$\frac{8}{{729}}$$
B $$\frac{8}{{243}}$$
C $$\frac{1}{{729}}$$
D $$\frac{8}{9}$$
Answer :   $$\frac{8}{{243}}$$
Discuss Question

219. $$4$$ gentlemen and $$4$$ ladies take seats at random round a table. The probability that they are sitting alternately is :

A $$\frac{4}{{35}}$$
B $$\frac{1}{{70}}$$
C $$\frac{2}{{35}}$$
D $$\frac{1}{{35}}$$
Answer :   $$\frac{1}{{35}}$$
Discuss Question

220. In a single cast with two dice the odds against drawing $$7$$ is :

A $$\frac{1}{6}$$
B $$\frac{1}{{12}}$$
C $$5:1$$
D $$1:5$$
Answer :   $$5:1$$
Discuss Question


Practice More MCQ Question on Maths Section