101. The remainder when $$27^{40}$$ is divided by 12 is

A 3
B 7
C 9
D 11
Answer :   9
Discuss Question

102. If $${a_n} = 2n + 1$$   and $${C_r} = {\,^n}{C_r}$$  then $${a_0}C_0^2 + {a_1}C_1^2 + {a_2}C_2^2 + .....\,{a_n}C_n^2 = $$

A $$\left( {n - 1} \right)\left( {^{2n}{C_n}} \right)$$
B $$n\left( {^{2n}{C_n}} \right)$$
C $$\left( {n + 1} \right)\left( {^{2n}{C_n}} \right)$$
D $$\left( {n + 1} \right)\left( {^n{C_{\frac{n}{2}}}} \right)$$
Answer :   $$\left( {n + 1} \right)\left( {^{2n}{C_n}} \right)$$
Discuss Question

103. The sum of the co-efficients of all odd degree terms in the expansion of $${\left( {x + \sqrt {{x^3} - 1} } \right)^5} + {\left( {x - \sqrt {{x^3} - 1} } \right)^5},\left( {x > 1} \right)$$         is:

A $$0$$
B $$1$$
C $$2$$
D $$- 1$$
Answer :   $$2$$
Discuss Question

104. The number of integral terms in the expansion of $${\left( {\sqrt 3 + \root 8 \of 5 } \right)^{256}}$$   is

A 35
B 32
C 33
D 34
Answer :   33
Discuss Question

105. If $$P_n$$ denotes the product of the binomial coefficients in the expansion of $${\left( {1 + x} \right)^n},\,$$  then $$\frac{{{P_{n + 1}}}}{{{P_n}}}$$  equals

A $$\frac{{n + 1}}{{n!}}$$
B $$\frac{{n }}{{n!}}$$
C $$\frac{{{{\left( {n + 1} \right)}^{n }}}}{{\left( {n + 1} \right)!}}$$
D $$\frac{{{{\left( {n + 1} \right)}^{n + 1}}}}{{\left( {n + 1} \right)!}}$$
Answer :   $$\frac{{{{\left( {n + 1} \right)}^{n + 1}}}}{{\left( {n + 1} \right)!}}$$
Discuss Question

106. $$\frac{1}{{1 \cdot 2}} + \frac{{1 \cdot 3}}{{1 \cdot 2 \cdot 3 \cdot 4}} + \frac{{1 \cdot 3 \cdot 5}}{{1 \cdot 2 \cdot 3 \cdot 4 \cdot 5 \cdot 6}} + .....\infty = $$

A $$\sqrt e $$
B $${\sqrt e} + 1$$
C $${\sqrt e} - 1$$
D $$e - 1$$
Answer :   $${\sqrt e} - 1$$
Discuss Question

107. If $$'n'$$ is positive integer and three consecutive coefficient in the expansion of $${\left( {1 + x} \right)^n}$$  are in the ratio $$6 : 33 : 110$$   then n is equal to :

A 9
B 6
C 12
D 16
Answer :   12
Discuss Question

108. The co-efficient of the middle term in the binomial expansion in powers of $$x$$ of $${\left( {1 + \alpha x} \right)^4}\,{\text{and of }}{\left( {1 - \alpha x} \right)^6}$$     is the same if $$\alpha $$ equals

A $$\frac{3}{5}$$
B $$\frac{10}{3}$$
C $$\frac{- 3}{10}$$
D $$\frac{- 5}{3}$$
Answer :   $$\frac{- 3}{10}$$
Discuss Question

109. The co-efficient of $${x^7}$$ in the expansion of $${\left( {1 - x - {x^2} + {x^3}} \right)^6}$$    is

A $$ - 132$$
B $$ - 144$$
C $$132$$
D $$144$$
Answer :   $$ - 144$$
Discuss Question

110. The number of irrational terms in the expansion of $${\left( {\root 8 \of 5 + \root 6 \of 2 } \right)^{100}}$$   is

A 97
B 98
C 96
D 99
Answer :   97
Discuss Question


Practice More MCQ Question on Maths Section